Schilderij laten maken

Schilderij laten maken

Een bijzondere herinnering of foto laten schilderen? Je favoriete koppel verrassen met een origineel trouwcadeau? Je woonkamer opsieren met een decoratief schilderij of een intiem familieportret? Ik breng je verzoek graag op doek!

Waarom kiezen voor een schilderij op maat?

Het is niet altijd evident om een schilderij naar jouw smaak te vinden. Zeker wanneer je iemand een schilderij cadeau doet, is de persoonlijke connectie met het werk essentieel. En ook als je een decoratief kunstwerk wilt dat volledig past bij jouw interieur, ben je vaak lange tijd op zoek naar de perfecte match. Maar gelukkig bestaan er alternatieven! Zo kan je bijvoorbeeld een schilderij op maat laten maken. In dat geval bepaal jij zelf de afmetingen, kleuren en invulling van het schilderij.

Wil je een persoonlijk schilderij laten maken?

Een schilderij op maat laten maken? Dit zijn de opties!

A| Schilderij van foto

Wil je een unieke foto laten schilderen? Geef je de foto graag een andere uitstraling of verkies je een exacte weergave van het beeld? In een kennismakingsgesprek bespreken we samen de karakteristieken van het schilderij.

Voorbeeld: ter gelegenheid van de trouw van Katrijn en Jannes maakte ik een romantisch huwelijksportret. Ik baseerde me voor het schilderij op een foto van het koppel. Het schilderij werd gepresenteerd op de ceremonie én gebruikt als huwelijkskaartje.

Wil je een schilderij laten maken op basis van een foto? Ik maak graag kennis met jou!Wil je een schilderij op maat laten maken op basis van een foto? Ik maak graag kennis met jou!
Een originele huwelijksuitnodiging laten maken? Ik schilder graag jullie romantische portret! Zoek je een origineel huwelijkscadeau? Laat een romantisch portret van je favoriete koppel schilderen!
Wil je je favoriete koppel een origineel huwelijksgeschenk geven? Laat een schilderij op maat maken!


Voorbeeld : een opdracht voor Valentijn 
Ik kreeg de vraag om van de foto links een schilderij te maken als geschenk voor Valentijn.  Dit was het resultaat.

 B| Schilderij op basis van een thema 

Heb je een praktijk en wil je een schilderij laten maken rond een bepaald thema? Hou je van velden, bossen of bergen en droom je graag weg bij natuurschilderijen? Jij bepaalt de thematiek of sfeer van het schilderij, ik vertaal het naar een sprekend beeld.

Voorbeeld: een goede vriendin vroeg me een schilderij te maken rond het thema ‘geborgenheid’. De concrete invulling van het werk mocht ik volledig zelf bepalen. Een fijne uitdaging!

Een schilderij laten maken op basis van een thema? Ik breng je verzoek graag op doek!

Wil je meer voorbeelden bekijken van schilderijen die gebaseerd zijn op foto’s of thema’s? 

Een gesprek als kunstwerk… Zo ga ik aan de slag met je schilderij op maat!

1| Introduceren: wil je een persoonlijk schilderij laten maken? Heb je vragen rond prijs, stijl of materiaal? Bel mij of stuur een mailtje, ik bespreek graag met jou de opties.

2| Connecteren: een schilderij op maat moet de juiste snaar raken. Daarom neem ik ruim de tijd voor een face-to-face ontmoeting of virtueel gesprek. Dankzij mijn jarenlange ervaring als psycholoog weet ik de juiste vragen te stellen om de mens achter de vraag te leren kennen. Naast een persoonlijke kennismaking, praten we natuurlijk ook over de specificaties van het werk en de timing.

3|Specificeren: voel je de juiste klik? Dan maak ik een prijsvoorstel voor je op en deel ik alvast een ruwe schets van het idee. Zo kan jij nog een laatste maal feedback geven vooraleer ik mijn atelier induik.

4| Creëren: is het voorstel helemaal naar jouw smaak? Prima! Tijd om aan de slag te gaan. Ik werk het schilderij netjes binnen afgesproken termijn af en contacteer je voor een officiële voorstelling.

5| Presenteren: le moment suprême, de presentatie van je unieke schilderij! Ik overloop samen met jou de details en vraag naar je feedback. Heb je toch nog suggesties? Geen zorgen, ik zet met plezier de puntjes op de i.

Wil je graag een kennismakingsgesprek inplannen?

Wie is Miarte? Iets over mezelf!

Het gezicht achter Miarte? Dat ben ik, Mia Meutermans! Ik werk intussen al zo’n kleine 30 jaar als kunstenares. Vanuit mijn eigen atelier in het droomrijke Pajottenland, creëer ik dagelijks nieuwe werken die ik geregeld op Facebook en Instagram deel. Naast kunstenares, ben ik zelfstandig psychologe. Ik koester een grote interesse in de eigenheid van de mens. Via ‘het gesprek als kunstwerk’, leer ik het individu achter zijn vraag kennen. Zo leg ik de juiste emoties en klemtonen in het schilderij.

Een schilderij laten maken door een ervaren kunstenares? Ik breng je verzoek graag op doek!Op mijn website kan je mijn werk en schilderstijl ontdekken. Af en dan neem ik ook deel aan tentoonstellingen. Dit zijn alvast enkele exposities waar mijn schilderijen te zien waren:

- Groepstentoonstelling, academie Asse 2008-2010

- Solotentoonstelling Arts Monopole, sint Amands, september 2018

- Tentoonstelling Vonkel, Gent december 2018-februari 2019

- Tentoonstelling Tuin van Eten, Gent, maart -juni 2019 

Wil je graag een schilderij laten maken door een ervaren kunstenares? 

Schilderij laten maken

{{ popup_title }}

{{ popup_close_text }}

x